Легендарният защитник на Манчестър Юнайтед Рио Фърдинанд коментира с чувство за хумор ситуацията около наставника на Арсенал Арсен Венгер. Французинът от всички страни е съветван да оваканти треньорския пост в клуба след слабото представяне в последните години, а Фърдинанд по-интересен начин го призова да стори същото.

Венгер е пътник след сезона, Арсенал набеляза заместник

Двете загуби с по 0:3 от Манчестър Сити, които дойдоха само в рамките на няколко дни, доведоха до силен негативизъм сред феновете на „топчиите” срещу Венгер, който кара 22-ия си сезон начело. Кредиът на доверие към 68-годишният специалист вече граничи с нулата, още повече, че Арсенал изостава на 13 точки от битката за топ 4 и към момента се движи на 6-о място.

Венгер най-сетне призна: Много сме зле

Всички са срещу Венгер, само големият бос още му вярва

Докато въпросите за това дали със своя инат Венгер не опропастява наследството си, Фърдинанд демонстрира солидно чувство за самоирония, докато даваше съвет на именития специалист. „Не искам да звуча неуважително, но желанието на Венгер да продължи още ми прилича на моята последна година като футболист на Куинс Парк Рейнджърс!”, написа някогашният английски национал в „Туитър”.

Фърдинанд действително приключи кариерата си на играч в лондонския клуб, където беше само бледа сянка на себе си. За КПР в рамките на сезон 2014/2015 бранителят изигра само 11 мача.