Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер категорично отписа класиране в топ 4 до края на сезона след загубата с 1:2 от Брайтън в мача от 29-ия кръг на Висшата лига. В момента артилеристите са на шестата позиция в класирането с актив от 45 точки и са на цели 13 от четвъртия Тотнъм.

Пореден мощен удар срещу Арсенал, "чайките" ги изкълваха

Това означава, че на практика няма как да се класират директно за участие в Шампионската лига и пътя им минава през титлата от Лига Европа. Там пък на осминафиналите ги очаква никак нелек съперник в лицето на италианския гранд Милан. Първият двубой между двата тима е на 8-и март от 20:00 часа.

"Много е трудно да се борим, дори невъзможно. Прекалено сме назад в класирането. Трябва да бъдем реалисти. Има два отбора пред нас, които трябва да изместим. Не виждам как ще стане това. Ще даваме всичко от себе си, докато можем и сега Лига Европа става най-важна за нас", каза Венгер.

Рио се шегува с Венгер: Спри навреме, иначе ще станеш като мен!

"Смятам, че все още ставам за тази работа. Вярвам, че качествата на един мениджър се крият в това да опита да съкрати периода на криза. Смятам, че мога да го направя", допълни френският специалист.