Капитанът на Тотнъм Юго Лорис знае, че отборът трябва да направи „крачка напред” и да започне да печели трофеи, след като се премести на новия стадион. 62-хилядната нова арена на „шпорите” ще бъде официално открита на 3-и април при домакинството на Кристъл Палас във Висшата лига, а французинът я описа като „един от най-красивите стадиони в света”.

Преди дуела с „орлите” ще има два тестови мача, като първо в неделя юношите на Тотнъм ще играят срещу Саутхемптън, а след това легендите на Тотнъм ще играят благотворителен мач, в който участие ще вземе и българинът Димитър Бербатов. Очакванията за тази среща са, че ще има поне 45 хиляди зрители.

Отборът на Маурисио Почетино се намира на третото място във временното класиране във Висшата лига, а прогресът им в Шампионската лига е до 1/4-финалите. Там Тотнъм ще трябва да мери сили с английския шампион Манчестър Сити.

„Ще имаме един от най-красивите стадиони в света, а това е чудесно. Нужно е да надградим максимално. Смятам, че ще е трудно да стане това без да се подсилим”, сподели вратарят, който е световен шампион с Франция за Мондиал 2018 пред L’Equipe.

„Всички вече усещаме амбициите на клуба и да се изкачим на едно друго ниво. Обичам клуба, обичам хората тук. Трябва да започнем да печелим трофеи. Осъзнавам какви са целите на клуба за разлика от периода, когато акостирах в Лондон. Имаме много добра и съвсем различна философия във футбола спрямо нашите опоненти. Трябва да затвърдим това и да печелим купи”, допълни още Юго Лорис.