Предпоследният кръг на Висшата лига започна ударно още в петък, когато Челси си осигури титлата предсрочно. „Сините“ на Антонио Конте победиха минимално Уест Бромич Албиън и грабнаха петия трофей в историята си.

УБА - ЧЕЛСИ 0:1

Лондончани са недостижими на върха в класирането с актив от 87 точки – седем повече от втория Тотнъм, като и двата тима имат да изиграят по два мача до края на шампионата.

Конте го направи

Конте: Момчета, радвайте се

Сладките мигове на неистова радост в Челси

В другия двубой от петък, Евертън също постигна победа като домакин на Уотфорд. Резултатът от срещата обаче нямаше съществено значение за двата тима в класирането.

ЕВЕРТЪН - УОТФОРД 1:0  

Съботният ден предложи сблъсъци пряко свързани с разпределението на местата в Топ 4 и Шампионската лига. Манчестър Сити не допусна грешка при домакинството си на шампиона Лестър, въпреки че „лисиците“ бяха много близо до равенството. 13 минути преди последния съдийски сигнал Риад Марез пропусна от бялата точка при резултат 2:1 в полза на „гражданите“. В крайна сметка това се оказа и крайният изход от двубоя.

МАНЧЕСТЪР СИТИ - ЛЕСТЪР 2:1

Няколко часа по-късно Арсенал разби като гост Стоук Сити с 4:1 и продължи да преследва мечтата си за Топ 4.

СТОУК - АРСЕНАЛ 1:4

В същото време Суонси се разправи с вече изпадналия Сънъдърланд и си осигури оставане в елита и за следващия сезон. Тимът от Уелс се наложи с 2:0.

Борнемут победи Бърнли с 2:1 и записа най-доброто си представяне в елита в своята цяла история. В момента тимът е десети в таблицата, но до края може да падне само до единадесета позиция.

Съботният ден предложи още един мач, в който Мидълзбро – тим също изпаднал от Висшата лига – загуби от Саутхемптън с 1:2.

КРИСТЪЛ ПАЛАС - ХЪЛ СИТИ 4:0 

Емоции не липсваха и в неделя, когато и трите двубоя дадоха отговори на сериозни въпроси. Хъл Сити също изпадна, губейки катастрофално с 0:4 при визитата си на Кристъл Палас.

УЕСТ ХЕМ - ЛИВЪРПУЛ 0:4

Малко по-късно Ливърпул разби със същия резултат лондонския Уест Хем и на 99% си осигури класиране в Шампионската лига през следващия сезон. Само издънка срещу предпоследния Мидълзбро на „Анфийлд“ би могла да лиши „червените“ от място в Топ 4.

Клоп: Победата над Боро хич не е сигурна

Стъридж: Мястото в топ 4 е важно за всеки един в Ливърпул

Ливърпул ще лекува ударно Фирмино

ТОТНЪМ - МАНЧЕСТЪР ЮН 2:1

Амбициите за класиране на Манчестър Юнайтед сред първите четири тима обаче се изпариха, след като „червените дяволи“ загубиха с 1:2 от Тотнъм в последния мач на „Уайт Харт Лейн.

Жозе: В момента Юнайтед не иска да играе във Висшата лига

Мата: Де Хеа е щастлив в Ливърпул

Последно сбогом с "Уайт Харт Лейн"