Едно обаждане от Дидие Дрогба по телефона на Жервиньо. Това е тайната за трансфера на Еден Азар в Челси. 

Сезон 2011/2012 е изключително успешен за белгиеца, който отбелязва 20 попадения в 38 шампионатни двубоя за Лил. Представянето му предизвиква вниманието на куп европейски грандове, от които най-ностоятелни са Манчестър Юнайтед, Манчестър Сити и Челси. И докато Челси се ослушва, манчестърските грандове не си губят времето и дори стартират преговори с Азар и неговия агент, но само един кратък телефонен разговор с Дрогба слага край на надеждите им. 

Gulliver/GettyImages
11 снимки

"Телефонът на Жервиньо звънна покрай съблекалнята на Лил. Беше Дрогба", призна Азар пред Het Laatste Nieuws.

"Искал задължително да говори с мен. Аз взех телефона, а той ми каза: "Трябва да дойдеш в Челси!". По това време все още се колебаех, те не се справяха добре във Висшата лига и нямаше как да играят в Шампионската лига следващия сезон. След финала обаче изборът ми беше много бърз."

След телефонния разговор с Дрогба, Азар се среща със собственика на Челси - Роман Абрамович и тогавашния наставник на "сините" - Роберто Ди Матео. 

55 снимки

"Беше приятен разговор за футбола. Знаех си, че ще се адаптирам бързо. Кевин Де Бройне играеше там, Ромелу Лукаку бе наоколо. Знаех, че ще играя достатъчно. Единственото, за което съжалявах, бе, че Дрогба си тръгна", допълни Азар. 

Приказката продължава 7 години, в които Азар става двукратен шампион на Англия, на два пъти печели Лига Европа и по веднъж ФА Къп и Купата на Лигата.