Отборът на Реал Мадрид прекара дълго време в преследването на Еден Азад. „Белите“ флиртуваха с белгиеца в продължение на три сезона, очаквайки договорът му с Челси да достигне почти до края, за да могат да го закупят.

Сега те могат да използват същата стратегия и със звездата на ПСЖ Килиан Мбапе. Националът на Франция има оставащи само две години от настоящия му контракт.

В днешното си издание „AS“ съобщава, че нападателят не е щастлив, че от ПСЖ е изтекла информацията, че парижани по-скоро биха го оставили да седи на пейката в последната му година от договора, отколкото да бъде продаден. Така те направиха с Адриен Рабио, който изпитва трудности с климатизацията си в Ювентус.

Това неразбирателство е именно слабостта, която Реал Мадрид търсеше и сега ще се опитат да принудят да поставят ПСЖ в позиция, при която продажбата  на Мбапе ще бъде неизбежна.

Челси се видяха принудени да продадат Азар само една година преди да изтече договорът на белгиеца, а сега Реал е готов да изчака до следващото лято, за повтори този ходи и да си осигури Мбапе, допълва изданието.