Предпоследният във временното класиране на Висшата лига Уест Бромич съумя да изтръгне точка от Манчестър Юнайтед в пореден мач от кръга във Висшата лига. Мбайе Диан даде превес на „дроздовете” след 80 секунди игра, но в самия край на първото полувреме Бруно Фернандеш изравни резултата в Западен Мидландс. Второто полувреме не видя много голови ситуации, като най-опасната бе в самия край, когато Хари Магуайър от гостите нацели гредата на УБА.

Юнайтед все пак се изкачи с едно място и вече е втори с 46 точки, колкото има и Лестър Сити, но тимът от Манчестър е с по-добри показатели. УБА пък вече генерира 13 пункта в актива си и е на цели 12 от спасителния бряг. Така „червените дяволи” вече изостават на седем точки от Манчестър Сити, който е лидер с 53, но и „гражданите” са с мач по-малко в борбата за тилата на Англия.


59 снимки


„Дроздовете” започнаха шеметно мача и откриха резултата във втората минута. Галахър даде центриране за Мбайе Диане в наказателното поле, който бе пазен от Линдельоф, но не достатъчно добре и с глава матира Де Хеа. ВАР прегледа ситуацията, но там просто се потвърди, че играчът на УБА е по-здрав физически от шведския бранител на гостите.

В 27-ата минута Де Хеа направи много важно за спасяване и предотврати втори гол във вратата си, след като Роберт Снодграс стреля силно с глава.

Манчестър Юнайтед изравни резултата на УБА като гост в 44-ата минута. Тогава защитникът Хари Магуайър подаде вляво за Люк Шоу, който центрира топката добре в наказателното поле на домакините към дузпата. Там бе непокритият Бруно Фернандеш, който от воле разпечата вратата на Уест Бромич за 1:1.

В 54-ата минута Матеус Перейра стреля неточно и пропусна отново да изведе домакините напред в резултата. Четири минути по-късно Фернандес можеше да реализира второ попадение за "червените дяволи". 

След час игра гостите имаха претенции за дузпа след извършено нарушение от Семи Аджай срещу Хари Магуайър в наказателното поле. Бранителят на Юнайтед падна лековато, а реферът Крейг Поусън прегледа ВАР, за да прецени дали има нарушение от играча на УБА. Още на първото повторение се видя, че дори Магуайър е в положение на засада, но ова остана някак незабелязано от Поусън, като в крайна сметка съдиите прецениха, че няма дузпа за гостите.

Отборът на Оле Гунар Солскяер наложи териториален натиск срещу УБА. Точно 20 минути преди края на редовното време Сам Джонстън спаси вратата си след удар на Мейсън Грийнууд, а опитът за реализиране на попадение от страна на Скот Мактоминей беше изчистен от голлинията.

Голмайсторът Диане на два пъти изпусна да се разпише отново в самия край на редовното време, а дълбоко в допълнителните минути удар на Хари Магуайър беше избит в гредата от Джонстън.

FT / УБА 1:1 МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД / Класиране във Висшата лига

1:0 Мбайе Диане (2)

1:1 Бруно Фернандеш (44)

Стартови състави:

Уест Бромич: Джонстън – Пелтие, Аджай, Бартли, Таунзенд, Йокуслу, Снодграс, Мейтланд-Найлс, Галахър, Перейра, Диане

Манчестър Ю: Де Хеа – Уан-Бисака, Линдельоф, Магуайър, Шоу, МакТомини, Фред, Фернандеш, Рашфорд, Марсиал, Кавани