Манчестър Юнайтед ще трябва бонуси на Спортинг Лисабон по две клаузи в договора на Бруно Фернандеш след изключително силните изяви на португалеца след трансфер му на "Олд Трафорд". 

Фернандеш акостира в състава на "червените дяволи" в началото на месец януари и не му отне никакво време да се адаптира към живота на Острова. За атакуващия халф бяха платени 42 милиона паунда на първо време, но бонусите в контракта на играча може да покачат сумата до 67 милиона.

Първата клауза, която със сигурност ще бъде активирана до края на кампанията, е тази, според която при изиграването на 20 мача от Фернандеш, Спортинг ще получи допълнителни 4.5 милиона паунда. Той има 18 мача до момента, а Юнайтед има още два шампионатни сблъсъка преди края на кампанията. 

Втората клауза отново е на стойност 4.5 милиона паунда и ще бъде активирана от "червените дяволи", ако клубът достигне до място в груповата фаза на Шампионската лига догодина. Манчестърският гранд е на равни точки с 4-тия Лестър и с мач по-малко, което прави активирането на клаузата почти сигурно.