Един от любимците на сър Алекс Фъргюсън върна порядките му на "Олд Трафорд". Ученикът на великия шотландец Оле Гунар Солскяер изведе Манчестър Юнайтед до поредния епизод на до болка познатия на всички опоненти в Премиършип "фъргитайм" - а именно победен гол в самия край. Сега Убиецът с бебешко лице беше на скамейката като мениджър, но ако има човек, който да е най-добре запознат с това, именно той е човекът. 

С въпросния гол във "фъргитайм" "червените дяволи" надделяха с 3:2 над Саутхемптън, а позабравените характер и непримиримост при менижърите след Сър Алекс сега бяха демонстрирани с пълна сила при норвежкия му наследник. Защото победното попадение на Ромелу Лукаку падна в 88-та минута. 

Преди това "светците" бяха открили чрез Ян Валери в средата на първата част, но с два бързи гола в началото на второто полувреме чрез Андреас Перейра и Ромелу Лукаку, обратът стана пълен. Но Джеймс Уорд-Праус изравни четвърт час преди края, преди Лукаку да върне аванса на тима си в 88-та минута. Дори остана време в продължението Пол Погба само да профука и дузпа, но всичко приключи с хепиенд за домакините. 

Иначе мачът започна по страхотен начин и още в третата минута домакините можеха да поведат. Тогава удар на Ромелу Лукаку от наказателното поле беше спасен по великолепен начин от вратаря Ангъс Гън. Но постепенно гостите изравниха играта и също имаха своите шансове. 

Яник Вестергаард и Ориол Ромеу не успяха да се разпишат за "светците", преди да се стигне до 26-та минута. Тогава Ян Валери направи пробив по десния фланг и изпрати топовен удар от около 30 метра, който се заби под гредата на Давид де Хеа за 1:0 в полза на гостите. 

Това беше и последното истински чисто положение до почивката. Иначе Ромелу Лукаку и Крис Смолинг не успяха да се възползват от ситуации за домакините, а Чарли Остин и Ян Валери не успяха да удвоят за Саутхемптън. И така резултатът остана непроменен до почивката. 

Но веднага след нея Юнайтед нанесе своя удар. В 53-та минута Диого Далот пусна топката за Андреас Перейра при една бърза контра, бразилецът напредна и стреля от над 25 метра, за да забие неспасяемо топката в мрежата за 1:1. 

А само шест минути по-късно обратът беше пълен. Тогава Перейра се изяви като асистент и намери Ромелу Лукаку в наказателното поле, белгиецът направи финт, за да си освободи позиция за стрелба и с фалцово изпълнение преодоля вратаря за 2:1. 

Това трябваше да е попадението, което да донесе трите точки на домакините. Но вкопчените в люта битка за оцеляване "светци" не се бяха предали. И те стигнаха, изненадващо или не, до изравняването само четвърт час преди края. 

Тогава Джеймс Уорд-Праус изпълни по феноменален начин пряк свобдоен удар от около 25 метра, като заби топката в сглобката на вратата и не остави никакви шансове на Давид де Хеа за 2:2. Какъв леден душ за домакините само!

Това със сигурност щеше да пречупи отбора при Жозе Моуриньо или някой от предшествениците му. Но не и при ученика на Сър Алекс. "Червените дяволи" се втурнаха бясно напред, натикаха съперника в половината му и това даде резултат в 88-та минута. Тогава Ромелу Лукаку с удар от около границата на наказателното поле прати топката неспасяемо до гредата и резултатът вече беше 3:2. 

До края остана време дори драмата да е пълна. Защото в 94-та минута Стюарт Армстронг от състава на гостите направи дузпа, а от 11-те метра Пол Погба, който рядко греши от тази позиция, не успя да преодолее вратаря. Въпреки нервния завършек, други голове не паднаха и Юнайтед се поздрави с измъчените три точки. 

С тях отборът на Солскяер си върна четвъртата позиция и се възползва перфектно от грешната стъпка на прекия конкурент Арсенал. "Червените дяволи" са вече с 58 точки и са дори само на три зад третия Тотнъм. Саутхемптън е точно над чертата на изпадащите с 27 точки, на две над последния изпадащ Кардиф. 

Всички резултати в Премиършип след ранните съботни мачове: 

Тотнъм - Арсенал 1:1

Борнемут - Манчестър Сити 0:1

Брайтън - Хъдърсфийлд 1:0

Бърнли - Кристъл Палас 1:3

Манчестър Юнайтед - Саутхемптън 3:2

Уулвс - Кардиф 2:0