Играчът с най-дълъг стаж на "Олд Трафорд" от настоящия състав Антонио Валенсия, който е и титулярният капитан на тима, скоро няма да играе повече за Манчестър Юнайтед. Той ще бъде пуснат да си ходи като свободен агент след края на сезона, когато изтича и договорът му. 

До 19:00 часа днес "червените дяволи" имат опция да удължат едностранно договора му с още една година. Но тя няма да бъде използвана, а по всичко изглежда, че и впоследствие няма да се стигне до разбирателство за удължаване на сътрудничеството между двете страни. 

В момента еквадорецът се възстановява от травма, заради която за последно игра на 2 януари. Все още не е обозрим срокът, в който отново ще е на линия, като се има предвид, че вече е на 33 години и му трябва повече време за възвръщане на формата. 

"Антонио имаше страхотна кариера тук в Юнайтед и е един от тези в съблекалнята, които са вдигали титлата с Юнайтед. Но въпреки това, не съм сигурен, че ще се разберем с него за удължаването на договора му и за догодина."

"Той все още не е напълно възстановен и работи извън терена, за да е 100% готов. Антонио обаче остава капитан на отбора, той е един страхотен играч и аз се надявам да мога да го ползвам на терена в някои от мачовете до края на сезона", заяви мениджърът Оле Гунар Солскяер.