Контузията на Мохамед Салах във финала на Шампионската лига продължава да вълнува живо футболния свят. Испанското радио „Кадена СЕР” се свърза с кувейтския ислямски проповедник Мубарак Ал-Батали, според когото нападателят на Ливърпул си е платил цената за прекъсването на постите покрай Рамадан.

Египетският ас на Ливърпул напусна терена през сълзи в 31-ата минута на двубоя срещу Реал Мадрид, след като контузи сериозно рамото си в единоборство със Серхио Рамос. Още на следващия ден в „Туитър” Мубарак Ал-Батали заяви, че „Бог е наказал” Салах за това, че е ял преди мача, който съвпадна със свещения за всички мюсюлмани 9-и месец.

За последното широката общественост научи посредством физиотерапевта на Ливърпул Рубен Понс. 25-годишният футболист взел решението след консултация със специалист по храненето. Според Ал-Батали ключовото тук е било намерението на Салах да го стори в името на мача, а не заради пътуването от Великобритания до Украйна.

„Не мислете, че мюсюлманите вярват, че животът е управляван от разума и усилията. Животът е това, което идва от ръцете на Бог, до онези, които Той повели. Може би контузията е добре дошла за Салах”, заяви още проповедникът, който имаше и лично послание до Салах.

„Не тъжи, вратата за изкупление е отворена”, допълни Ал-Батали.

Докторът на Ливърпул: Салах не таи лоши чувства към Рамос

Мохамед Салах ще се лекува в Испания

Суарес към Салах: Искам да се насладиш на Мондиала