Един от физиотерапевтите на Ливърпул Рубен Понс сподели, че звездата на „червените“ Мохамед Салах не таи лоши чувства към защитника на Реал Мадрид Серхио Рамос. Египетският национал се контузи тежко в рамото след единоборство именно с капитана на „белите“ във финала на Шампионската лига в Киев.

Мнозина критикуваха остро Рамос, вярвайки че действията на испанеца са били умишлени и неговата цел е била да контузи нападателя на „червените“. В крайна сметка, след сблъсъка, Салах наистина получи травма, която не му позволи да продължи срещата и бе принудително заменен през първата част.

Докторът на Ливърпул, който е заедно със Салах в Испания, където ще протече възстановяването на футболиста, сподели, че рехабилитацията му ще продължи близо три седмици. Той също вярва, че става дума за случаен инцидент, а не за умишлени действия от страна на Рамос.

Очаква се Салах да бъде на линия за старта на Световното в Русия, където Египет попадна в група А заедно с тимовете на Русия, Саудитска Арабия и Уругвай.

„Салах не ми е казал нищо за Серхио Рамос. Не мисля, че му е ядосан. Това бе просто един инцидент. Салах е по-вдъхновен, много по-оптимистичен. Травмата му не е много типична във футбола, може би се случва повече на вратарите. От Египетската футболна федерация вярват, че той ще бъде готов между три и четири седмици. Ще правим двуразови сесии всеки ден и ще се опитаме да съкратим този период“, каза лекарят на Ливърпул Рубен Понс.