Челси и Борнемут изиграха мач, който не е за хора със слаби сърца. Лондончани се класираха за полуфиналите на Карабао Къп след победа с 2:1 на "Стамфорд Бридж" над Борнемут, но развръзката дойде в самия край. 

До 90-та минута "сините" водеха с попадението на Уилиан в самото начало, но в самия край на редовното време Дан Гослинг изравни и изглеждаше, че мачът отива към продължения. Но празненствата на "черешките" им костваха попадение в тяхната мрежа почти веднага, като Алваро Мората спаси допълнителните 30 минути с попадението си и Челси е на полуфинал. 

Мачът започна с натиск на домакините, които демонстрираха бърз и красив футбол в началото. И още при първото си чисто положение те успяха да открият резултата. Това се случи в 13-та минута. 

Тогава Гари Кейхил започна една бърза атака и топката стигна до Кенеди, който с пета намери Сеск Фабрегас на чиста позиция, испанецът напредна и центрира успоредно на голлинията, където беше Уилиан. Бразилецът пред опразнената врата нямаше право да сбърка и отбеляза за 1:0. 

В тези минути "сините" играеха с настроение, като последваха още няколко положения пред вратата на Борнемут. В 27-та минута те поискаха дузпа, като Миши Батшуайи претендираше, че е ударен от съперник, но в крайна сметка реферът прецени, че няма нарушение. 

Малко след това Уилиан можеше да удвои преднината на тима си и да сложи точка на спора, но точният му удар беше спасен по великолепен начин от Артур Боруц. В крайна сметка това беше всичко преди почивката и лондончани се оттеглиха с гол аванс. 

След почивката гостите опитаха да върнат интригата, но интересните положения пред Райън Фрейзър и Адам Смит не се увенчаха с успех. Дан Гослинг също можеше да се разпише, но не беше точен и Челси се отърва. 

Антонио Рюдигер и Давиде Дзапакоста пък не успяха да се възползват от възможностите пред домакините и така статуквото се запази. Най-чистият шанс за "черешките" до 85-та минута пропиля Джордан Айб и в крайна сметка всичко трябваше да се реши в заключителните секунди. 

Първо в 90-та минута ужасяваща игра в защита на Челси и кошмарно изчистване на Алваро Мората позволи на Дан Гослинг да стреля от границата на наказателното поле и фалцовият удар на бившия играч на Евертън се оплете в мрежата неспасяемо за вратаря. 

Но испанецът се реабилитира за грешката си още в следващата атака и спаси тима си от продължения в навечерието на тежката програма около Коледа. Тогава Еден Азар се възползва, че играчите на Борнемут още бяха замаяни от празненствата и със страхотен пас изведе Мората на голова позиция, а нападателят не се поколеба да вкара за 2:1. 

Все пак Борнемут можеше да има последната дума в 95-та минута, когато след лошо изчистване топката стигна до Райън Фрейзър, но ударът му беше избит в последния момент в корнер, след който не последва нищо и Челси е на предпоследното стъпало.