18-годишният англичанин Едуард Кедар Нкетиа се превърна в истински герой за Арсенал, след като успя да класира своя тим за четвъртфиналите в турнира за Купата на лигата, който от този сезон носи името Карабао Къп.

Арсенал имаше нужда от продължения, за да стигне до крайния успех с 2:1, а и двата гола за „артилеристите“ вкара именно Нкетиа. Младокът се появи на терена едва в 85-ата минута, но въпреки това показа здрави нерви и хладнокръвие в официалния си дебют за лондончани в Англия и реализира два скъпоценни гола.

Нкетиа се превърна в първия футболист на Арсенал, който е роден след назначението на Арсен Венгер начело на „артилеристите“ и бележи гол за тима от Северен Лондон.

През първото полувреме домакините определено бяха по-добрият тим на терена, но възпитаниците на Арсен Венгер не успяха да се възползват от създадените си положения. Домакините предпочитаха да нападат предимно отляво, където действаше друг младок – Найлс, но Тио Уолкът и Роб Холдинг пропуснаха изгодни ситуации.

Норич обаче удари при първата си по-опасна атака. След прекрасно организирана контра в 34-ата минута Джеймс Мадисън изведе по отличен начин Джош Първи през центъра на отбраната на Арсенал и останал сам срещу вратаря Мейси реализира.

Второто полувреме бе далеч по-интересно. Освен доста положения пред двете врати, зрителите на „Емиратс“ станаха свидетели и на няколко спорни ситуации. Гостите имаха сериозни претенции за червен картон на Елнени, който събори откъсващия се Оливейра, но реферът му показа само жълт картон. Освен тази ситуация, „канарчетата“ имаха още няколко възможности, но Оливейра, Мърфи и Вранчич пропуснаха от чисти ситуации.

Пет минути преди края на редовното време дойде и моментът на Нкетиа, както и гениалния ход от Арсен Венгер, който реши да го пусне в игра.

Още в 85-ата юношеският национал на Англия се оказа на точното място след центриране и разиграване от корнер, за да изравни резултата и да прати мача в продължения. В първото от двете, отново Нкетиа бе най-съобразителен в наказателното поле и след пас на Елнени от корнер порази целта за втори път.

Еди Нкетиа имаше възможност дори да оформи своя хеттрик, но Ангъс Гън парира опасния му удар.

В крайна сметка младокът обра всички овации за вечерта, пращайки Арсенал в следващата фаза на турнира. Там място намериха още отборите на Борнемут, Бристол Сити, Лестър, Манчестър Юнайтед и Манчестър Сити.