Играчите на Манчестър Юнайтед може да се допитат за правни съвети относно начините, по които могат да си вземат дължимото от заплати, ако настоящият сезон във Висшата лига не бъде довършен. 

БГНЕС / GettyImages/Gulliver
96 снимки

Футболистите на "червените дяволи" се притесняват, че може да пропуснат допълнителните възнаграждения на обща стойност 50 милиона паунда, които им се полагат при намиране на място в зона Шампионска лига. За момента обаче продължава да е неясно дали сезонът ще може да бъде довършен, за да може съставът на Оле Гунар Солскяер да се бори за този бонус. 

Именно играчите на "Олд Трафорд" ще загубят най-много пари, ако сезонът не завърши, тъй като заплатите им са пряко свързани с чуастието на клуба в европейските турнири. 

Според изданието "Daily Mail" тези обстоятелства са накарали някои състезатели да потърсят правна помощ, за да разберат дали тези възнаграждения все още могат да бъдат получени, под предтекст, че са били възпрепятствани от форсмажорни обстоятелства. 

Проблемът стой и пред редица други клубове и техните играчи, тъй като редица бонуси в контрактите на играчите са свързани с вземането на участие в поне 70% от срещите през сезона.