По традиция във Висшата лига няма скука, а резултатните битки са съвсем обичайни. Изминаващият 18-и кръг на Висшата лига предложи много маркови изпълнения и куп голове.

Същевременно високият полет на Манчестър Сити продължи и „гражданите“ на Пеп Гуардиола записаха ново постижение за историята...

Тотнъм – Манчестър Сити 1:4

Когато Манчестър Сити е замесен в даден мач, нямам как да е безинтересно. Момчетата на Хосеп Гуардиола не спират да изумяват от началото на кампанията, а и Тотнъм не успя да спре победния им марш. След 4:1 с голове Илкай Гюндоган, Кевин де Брюин и Рахийм Стърлинг, който бе точен на два пъти, манчестърци записаха 16-а поредна победа. Успехът можеше да е и по-изразителен, но Габриел Жесус пропусна дузпа.

Почетното попадение за „шпорите“ бе дело на Кристиан Ериксен в самия край на мача.

В таблицата Манчестър Сити е лидер с 52 точки. Тотнъм е седми с 31.


Уест Бромич Албиън – Манчестър Юнайте 1:2

Преследвачът на Сити в таблицата Манчестър Юнайтед не допусна увеличаване на изоставането си в класирането. „Червените дяволи“ записаха победа над УБА с 2:1.

Головете, ознаменували трите точки, реализираха Ромелу Лукаку и Джеси Лингард. Гарет Бари бе точен за домакините.

В таблицата тимът от Театъра на мечтите е втори с 41 точки. Уест Бромич Албиън е в зоната на изпадащите, 19-и, с 14 пункта.


Челси – Саутхемптън 1:0

Челси постигна минимална победа с 1:0 над Саутхемптън. Единственият гол в мача бе дело на Маркос Алонсо, който се открои с красиво попадение от фаул в добавеното време на първата част.

Така „сините“ от Лондон събраха 38 точки на третото място, докато „светците“ са 12-и с 18.


Борнемут – Ливърпул 0:4

Ливърпул се отнесе напълно безмилостно при визитата си на „черешките“ и се наложи с 4:0. Головете за успеха бяха дело на Филипе Коутиньо, Ловрен, Салах и Фирмино.

Така момчетата на Юрген Клоп се върнаха на пътя на победите след двете ремита с Евертън и Уест Бромич Албиън в предходните два кръга. А в класирането събраха 34 точки на четвъртото място. Борнемут е 16-и с 16 точки.


Арсенал – Нюкасъл 1:0

Арсенал победи минимално Нюкасъл с 1:0, за да събере 33 точки на петото място. Единственият гол за успеха вкара Месут Йозил.

„Свраките“ са в зоната на изпадащите, 18-и, с 15 пункта.


Брайтън – Бърнли 0:0

Бърнли успя да стигне до точка при гостуването си на Брайтън и така остана на шестото място с 32 точки. Брайтън пък е 13-и с 18.


Лестър – Кристъл Палас 0:3

Кристъл Палас прекъсна добрата серия на Лестър, записавайки втора поредна победа в шампионата. Палас се наложи с класическото 3:0 след попадения Кристиан Бентеке, Заха и Сако.

Така Палас събра актив от 17 точки на 14-о място, докато „лисиците“ останаха осми с 26.


Стоук Сити – Уест Хем 0:3

„Чуковете“ удариха здраво и по амбициите на „грънчарите“ като им нанесоха трето поредно поражение. Попаденията за успеха бяха дело на Марк Ноубъл от дузпа, Марко Арнаутович и Сако.

След успеха Усет Хем заема 15-о място със 17 точки. С пункт по-малко Стоук е 17-и.


Уотфорд – Хъдърсфийлд 1:4

Хъдърсфийлд подчини Уотфорд с 4:1. Качунга, Депойтре и Муй, който вкара на два пъти, единият от дузпа, донесоха успеха. За Уотфорд попадението отбеляза Дукур.

И двата тима не успяха да завършат в пълен състав, след като Дийни бе изгонен с черен картон в 33-ата минута, а Хог не предупреден официално за втори път в 61-ата.

В класирането Уотфорд е девети с 22 точки, а Хъдърсфийлд е 11-и с 21.


Евертън - Суонси

дата: 18 декември 2017 година

час: 22.00 

Срещата ще се предава по DIEMA SPORT 2 и по GONG PLAY.