Манчестър Сити буквално смачка Тотнъм и го победи само с 4:1 на „Етихад“ в дербито от 18-ия кръг на Висшата лига. Това е 16-та поредна победа за „гражданите“ от началото на сезона в Премиършип. Рахийм Стърлинг отбеляза два гола за победата на гражданите, а по едно добавиха Илкай Гюндоган и Кевин Де Брюин, докато почетното попадение за „шпорите“ реализира Кристиан Ериксен.

Манчестър Сити имаше тотално превъзходство през първото полувреме на двубоя на „Етихад“.

Още в 9-та минута Лерой Сане проби в наказателното поле на Тотнъм и пусна остър пас, който бе избит от Ян Вертонген.

Манчестър Сити поведе в резултата в 14-та минута. Лерой Сане центрира от корнер в наказателното поле на „шпорите“, където Илкай Гюндоган бе оставен непокрит и с глава вкара топката във вратата на Уго Лорис.

Кевин де Брюин изведе Серхио Агуеро сам срещу Уго Лорис в 23-та минута, но вратарят успя да спаси удара на аржентинеца. След това отбитата топка попадна в Рахийм Стърлинг, но той стреля неточно в аут.

Кевин Де Брюин отправи много хубав далечен удар, но Лорис отново спаси.

Илкай Гюндоган тества отново Лорис в 27-та минута, но вратарят внимаваше и спаси.

Лерой Сане излизаше на отлична позиция в 32-та минута, но си поведе по-дълго топката и това позволи на Уго Лорис да излезе и да улови топката.

Серхио Агуеро отправи хубав удар от границата на наказателното поле на Тотнъм в 33-та минута, но встрани от левия стълб на вратата на Лорис.

Единственото по-опасно положение пред вратата на Манчестър Сити бе в 35-та минута, когато Хари Кейн стреля от границата на наказателното поле, а топката премина на сантиметри встрани от левия стълб на вратата на Едерсон.

Футболистите на Манчестър Сити имаха претенции за дузпа в 45-та минута при домакинството на Тотнъм на „Етихад“ от 18-ия кръг на Висшата лига. Серхио Агуеро стреля, а топката срещна ръката на Дани Роуз, но съдията прецени, че няма основание да посочи бялата точка.

Удар на Илкай Гюндоган в добавеното време на първата част бе отразен от Уго Лорис.

Тотнъм започна силно второто полувреме и се опита да вкара отбора на Манчестър Сити в неговата половина. Хари Кейн отправи удар от дистанция, но Едерсон демонстрира чудесен рефлекс и успя да избие топката в корнер.

Габриел Жезус направи много сериозен пропуска в 58-та минута, малко, след като се появи в игра на мястото на Серхио Агуеро.

Лерой Сане бе изведен на отлична позиция в 67-та минута, след което стреля, но Лорис спаси, а при добавката Стърлинг не успя да вкара топката в опразнената врата.

Манчестър Сити удвои своята преднина в 70-та минута, когато Кевин Де Брюин направи чудесен пробив, навлезе в наказателното поле на Тотнъм и с тежък удар вкара топката във вратата на Уго Лорис.

Съдията Крейг Поусън свири дузпа за Манчестър Сити в 75-та минута на мача. Кевин Де Брюин навлезе в наказателното поле на Тотнъм, където бе фаулиран от Ян Вертонген, а съдията без колебания посочи бялата точка. Габриел Жезус стреля от бялата точка, но топката срещна десния стълб на вратата на Уго Лорис, след което топката се върна в Рахийм Стърлинг, но той пропусна да вкара в опразнената врата и стреля над напречната греда.

Манчестър Сити вкара трети гол в 80-та минута. Илкай Гюндоган подаде към Лерой Сане, а той поднесе топката на празна врата на Рахийм Стърлинг, който не пропусна да реализира.

Кевин Де Брюин комбинира с Бернардо Силва, който излезе сам срещу Уго Лорис, но вратарят успя да спаси удара на португалския футболист.

Рахийм Стърлинг стреля от границата на наказателното поле на Тотнъм, но Уго Лорис демонстрира рефлекса си и спаси.

Манчестър Сити поведе с 4:0 в 90-та минута. Бернардо Силва пусна извеждащ пас към Стърлинг. Ерик Дайър допусна груба грешка, след като не успя да изчисти топката и се размина с нея. Топката премина и между краката на излезлия напред Уго Лорис, а след това Стърлинг вкара в опразнената врата.

Тотнъм отбеляза своя почетен гол в добавеното време на срещата. Кристиан Ериксен с много хубав и премерен удар вкара топката в долния ляв ъгъл на вратата на Едерсон.

Манчестър Сити продължава да е лидер в класирането на Висшата лига и уверено крачи към шампионската титла, след като има актив от 52 точки. Тотнъм е седми с 31 точки.