Челси спечели с минималното 1:0 домакинството си на Саутхемптън на „Стамфорд Бридж“ от 18-ия кръг на Висшата лига. Единственото попадение в срещата отбеляза Маркос Алонсо от фаул в добавеното време на първата част.

Първата опасност в мача бе създадена в 8-та минута пред вратата на Тибо Куртоа. Райън Бертранд центрира остро в наказателното поле на Челси, където Гари Кейхил бе най-съобразителен и успя да изчисти топката.

Седем минути по-късно Уилиан направи двойно подаване с Маркос Алонсо в наказателното поле на Саутхемптън, след което пред бразилеца се откри пространство и стреля, но встрани от левия стълб на вратата на Фрейзър Форстър.

Маркос Алонсо пробва да изненада Форстър в 20-та минута, но ударът на испанеца бе отразен. Минута по-късно Гари Кейхил тества Форстър с далечен удар, но вратарят внимаваше и спаси.

След много груба грешка в защитата на Челси Маноло Габиадини изскочи сам срещу Тибо Куртоа в 23-та минута. Италианският нападател стигна първи до топката и се опита технично да го прехвърли, но Куртоа се намеси решаващо и хвана топката.

Еден Азар комбинира с Н‘Голо Канте в 25-та минута, след което той стреля от дъгата на наказателното поле на Саутхемптън, но Форстър спаси.

Еден Азар центрира остро в наказателното поле на Саутхемптън в 31-та минута, след което топката стигна до Уилиан, но той се забави със завършващия удар и Форстър улови без проблеми.

В 33-та минута Уилиан успя да свие топката към Маркос Алонсо в наказателното поле на гостите, след което той отправи много хубав удар, но Форстър внимаваше и спаси.

Уилиан комбинира с Тиемуе Бакайоко в 40-та минута, след което французинът стреля от дъгата на наказателното поле на Саутхемптън, топката рикошира в крак на играч на гостите и излезе на сантиметри встрани от десния стълб на вратата на Форстър.

Педро Родригес направи впечатляващ пробив в 43-та минута. Той преминава двама футболисти на Саутхемптън, с което нахлу в наказателното поле на гостите и успя да стреля, топката рикошира в крака на Джак Стивънс и се спря в десния стълб на вратата на Форстър.

Челси поведе в резултата в добавеното време на първата част. Маркос Алонсо стреля от фаул от около 27 метра, покрай изградената стена от футболисти на Саутхемптън, а топката влетя в долния десен ъгъл на Форстър.

Уилиан преодоля трима футболисти на Саутхемптън в 50-та минута и стреля, но неточно в аут.

Хьойберг пусна перфектен извеждащ пас към Чарли Остин в 62-та минута. Нападателят остана сам срещу Тибо Куртоа, но белгийският вратар успя да спаси.

Попадение на Еден Азар не бе зачетено в 69-та минута заради засада при първото подаване към Фабрегас.

Маркос Алонсо стреля от дъгата на наказателното поле на Саутхемптън в 71-та минута, но Форстър направи впечатляващо спасяване.

Алваро Мората финтира защитник на Саутхемптън в наказателното поле на гостите в 75-та минута, след което стреля, но Форстър отново спаси. Веднага след това Виктор Моузес центрира в наказателното поле на „светците“, където Маркос Алонсо стреля с глава, но в аут.

Буфал пусна отличен извеждащ пас към Чарли Остин в 76-та минута, но нападателят в последния момент загуби равновесие и ударът му бе отразен от Тибо Куртоа.

Франсеск Фабрегас от нулев ъгъл успя да прокара топката между краката на Форстър, но след това тя премина успоредно на гол линията на вратата на Саутхемптън и не влезе.

Джак Стивънс центрира в наказателното поле на Челси в 85-та минута, след което Чарли Остин стреля, но в аут.

Челси можеше да вкара втори гол в добавеното време на срещата, когато Алваро Мората с чудесен пас изведе Франсеск Фабрегас сам срещу Форстър, но вратарят отново спаси.

С този успех Челси запазва третото си място в класирането с 38 точки, докато Саутхемптън е 12-ти с 18 точки.