В двубой от 14-ия кръг на Премиършип Лестър победи Тотнъм с 2:1 и продължава изкачването си в класирането. Головете за успеха на "лисиците" реализираха Джейми Варди и Риад Марез през първата част на срещата. За гостите точен беше Хари Кейн в 79-ата минута.

Домакините от Лестър започнаха добре двубоя и в 13-ата минута Олбрайтън намери добре Варди и той от движение не остави шансове за вратаря на Тотнъм - Уго Лорис, като вкара своя гол №100 в шампионата. Четири минути по-късно Муса Дембеле стреля опасно към Шмайхел, който трябваше да прояви рефлекс и да парира удара.

В 32-ата минута на срещата Деле Али беше на добра позиция, но отново Шмайхел не позволи топката да попадне във вратата му.

Лестър стигна и до втори гол преди почивката, след като Ндиди намери добре по дясното крило Марез, който съумя с отлично насочен удар да удвои преднината на "лисиците".

Тотнъм не се предаде и през втората част Кристиан Ериксен и Хари Кейн направиха всичко по силите си да върнат тима си в двубоя и това беше почти постигнато. В 79-ата минута Хари Кейн получи добър пас от Ерик Ламела и с неспасяем шут се разписа за 1:2. Четири минути по-късно опасен удар на Йоренте мина встрани от вратата.

В крайна сметка Лестър победи и заема 9-ата позиция с актив от 17 точки, Тотнъм е на 5-ото място с 24.

В друг двубой от този кръг Брайтън и Кристъл Палас завършиха миролюбиво 0:0. Така лондонският тим остава на последното място с 9 точки, а Брайтън са 10-ти със 17.

УБА и Нюкасъл завършиха 2:2. Първото полувреме отиваше към нулево равенство, но Робсън-Кану откри за УБА и на почивката домакините се оттеглиха с гол аванс.

Фийлд направи 2:0 в 56-ата минута, но "свраките" се добраха до изравняването с голове на Кларк и автогол на Джони Еванс в 83-ата минута.

Така след взетата точка УБА е на 16-ото място с 12 точки, а Нюкасъл е 12-ти с 15 точки.