Капитанът на Ливърпул Джордан Хендерсън коментира еволюцията в тима и заяви, че йачеството в атаката ще е основното предимство на мърсисайдци през следващия сезон. Ливърпул продължава борбата да се класира за Шампионска лига след шест поредни победи. Към момента възпитаниците на Юрген Клоп се намират само на точка от четвъртия Манчестър Юнайтед, но са с мач повече.

"Отборът еволюира постоянно и в нападателната линия дойдоха нови, качествени футболисти. С тях можем да правим различни неща и да използваме различни схеми", сподели полузащитникът пред Sky Sports. 

Германският мениджър на Ливърпул може да разчита на Мохамед Салах, Дарвин Нунес, Диого Жота, Коди Гакпо и Луис Диас в атака, като и Харви Елиът играе крило понякога. Тимът ще напусне Роберто Фирмино през лятото.

"Разполагаме с играчи, които умеят да атакуват и да вкарват голове. Това трябва да бъде предимство за нас и да го използваме през следващия сезон. Тази година бе странна и може би ни липсваше постоянство, но добрата новина е, че напоследък си връщаме формата. Има още много за подобрение, но знаците са налице. Надявам се да се представим добре в последните три мача и да влезем в следващия сезон в същата форма".