Лестър се спаси в края, за да не допусне загуба от гостуващия Уест Хям и направи 1:1 на „Кинг Пауър Стейдиъм” в мач от 10-ия кръг от Висшата лига.

Фабиан Балбуена даде аванс на „чуковете” с гол в 30-тата минута, а осем по-късно капитанът на лондончани Марк Нобъл бе изгонен след ужасяващо влизане в краката на Уилфред Ндиди. Именно Ндиди обаче бе точен в 89-ата минута, за да отърве „лисиците” от загубата. По този начин двата отбора запазиха позициите си, като Лестър остава 12-и и вече е с 13 пункта, докато Уест Хем е с място назад и има осем точки.

В 30-тата минута Уест Хем изпъли свободен удар, а топката бе подадена към Деклан Райс. Халфът видя в средата Фабиан Балбуена, а парагвайският бранител стреля с глава, но в десния страничен стълб на Шмайхел. Топката мина зад гърба на датския вратар, а защитникът притича и я довкара, за да открие резултата.

Осем по-късно капитанът на „чуковете” Нобъл бе изгонен. Халфът влезе ужасяващо в десния крак на Ндиди в средата на терена, а реферът Майкъл Оливър бе непоколебим в решението си.