Защитникът на Лестър Филип Бенкович направи интересно признание по отношение на плановете си за времето след края на спортната си кариера. Макар да е само на 21 години, хърватинът вече знае, че ще се занимава със селско стопанство.

В интервюто си за „Дейли Мейл” играещият под наем в Селтик футболист заяви, че колкото и на хората подобен избор да им се струва странен, него това не го интересува.

„Харесва ми да живея в Глазгоу, защото животът тук е много сходен с този в Загреб (където е роден Бенкович – б.р.). Всичко постоянно е в движение, а за младите хора като мен това е много добре. Аз обаче нямам време за всичко това”, коментира бранителят.

„Това, което много ми харесва, докато пътувам за тренировка, е многото ферми край пътя. Кой знае какво ще се случи след края на моята кариера? Може би един ден ще мога да открия собствена ферма.”

„Мисля много по този въпрос, защото моето семейство работеше в провинцията. Идвам от Загреб, но моите баби и дядовци са от провинцията. Баща ми е израснал в малко село. Аз помагах в подобна ферма, но сега съм твърде зает с футбол.”

„Не знам какво биха си помислил моите съотборници относно това. Не знам какво би казал Скот Браун (капитанът на Селтик – б.р.). Може би и той би пожелал да се включи в тази идея за ферма”, пошегува се Бенкович.