Нападателят на Челси Кай Хаверц е готов да плаща от собствения джоб пътните разходи за гостуванията на отбора заради покупателните проблеми на клуба след правителствените ограничения.

Руският собственик на Челси Роман Абрамович беше санкциониран от британското правителство и клубът в момента функционира със специален лиценз.

"Бих платил, няма проблем“, каза Хаверц пред репортери. Челси гостува утре на френския шампион Лил в мач реванш от осминафиналите в Шампионска лига, след което три дни по-късно пътува и за мач от четвъртфиналите на ФА Къп срещу Мидълзбро.

"Най-важното е да бъдем на мачовете. Мисля, че има много по-трудни неща в света в момента и не е голяма работа за нас, ако трябва да вземем влака или автобуса за гостуване. Бих платил, няма проблем.

Gulliver/GettyImages
70 снимки

Не е лесно. Мисля, че подобна ситуация не се е случвала в Челси преди, така че е малко странно, но ние сме професионалисти и понякога се случват такива неща“, каза Хаверц.

Мениджърът на Челси Томас Тухел добави, че европейските шампиони трябва да направят корекции в броя на служителите, които пътуват за Лил.

Германският треньор добави, че необходимостта от пътуване със самолет не е каприз, а необходимост, за да бъдат свежи играчите на фона на сгъстения график.

"Това е професионално ниво на спорт, където играем през два дни, а нашият опонент има четири дни между мачовете. И това може да доведе до контузии. За това е по-добре да пристигнем със самолет, а не с автобус", каза Тухел.