Хари Кейн е капитанът на Тотнъм и е на път да изведе състава до влизане в топ 4 на Висшата лига, което ще върне „шпорите“ и в Шампионската лига от следващия сезон. Във видеото той споделя мислите си за състоянето на Тотнъм в момента, своето място в клуба и някои интересни моменти от работата с Антонио Конте.
 
Ето и акцентите:
 
- Висшата лига е много тежка, има толкова много силни отбори, не само топ 6 примерно. Може дори да стигнем до зоната на изпадащите. Ние играем всяка седмица срещу тези отбори, но те са организирани отбори, така че няма рецепта, няма как да не си с крака на газта през цялото време.
 
- Откакто Антонио Конте дойде, той се опитва да изгради идентичност, неговите идеи, начина му на работа ме кара да мисля, че ние се движим в правилната посока.
 
- Конте е чудесен човек, с който да работиш. Начинът, по който се провеждат срещите, как се гледа на съперника, знаеш всичко в детайли, а обичайно най-малките детайли променят нещата и правят голяма разлика. Мисля, че той се опитва да донесе на този отбор точно това – да говори за малките моменти в играта, които имат огромно влияние върху мачовете.
 
- Някой от важните моменти се дължат на детайлите. Той е жесток на моменти към манталитета ни, но за всичко е необходимо време. Това не е нещо, което може да бъде научено бързо. Знаете ли, има нужда от много работа с топката, без топката, физически, ментално. Така че се опитваме да променим всичко това и се опитваме да го направим максимално бързо.
 
- Ние работим страшно много тактически, работим много за физиката си и движението ни. Той иска да сме изградили нападателните си модели, а после започваме да работим без топка. Показва ни как иска да бъдем подредени и после има много повторения. Просто правим същите неща, и след това тези движения се превръщат за нас във втора природа, когато вече сме на терена в мачовете. Играта ни се случва естествено, не е нужно да мислим много, точно към това се стреми и той. А може да се види със сигурност в срещите, мач след мач, че разбирателството се подобрява. Така че ние се развиваме в този аспект, но както и казах в началото, това е спорт за победи и ние трябва да намерим начин да печелим, дори когато не играем чак толкова добре.
                
- Той е един от най-добрите мениджъри в света без съмнение. Един от най-добрите, с които аз съм работил. Той е всичко, което в този клуб искаме за мениджър. Има своите идеи и вижда клуба по определен начин. Сигурен съм, че ще разговаря с мениджъра и те ще вземат решение за бъдещето. Но като играчи ние може да правим само това, което той изисква и да работим здраво, да даваме всичко, което имаме на терена, да сме фокусирани на събиранията ни и изобщо във всеки момент, когато сме в клуба. 
 
- Трябва заедно да направим всичко възможно, за да разберем как да поставим този клуб на по-високо равнище. Но както и казах, това е трудна лига. Има страшно силни отбори, всички се развиват и е страшно лесно да изостанеш , както е и трудно да вървиш напред. Но ние трябва да сме сигурни, че вървим напред.                                 
 
- Но както се видя и в нашия отбор, а и в доста други в лигата, не е лесно да прогресираш като просто вземеш нов мениджър. Няма как изведнъж да си отново на върха, така че това е процес и изисква време. Но е ясно, че всеки иска да печели, ние сме същите. Играчите също искат да печелят сега, мениджърът е същият.
 
- За мен е страхотно, аз винаги очаквам да се развивам и със сигурност усещам, че го правя с този мениджър.