Звездата на Тотнъм Хари Кейн обяви, че иска да започне да печели трофеи. В последните седмици усилено се твърди, че той иска да напусне „шпорите“, ако отборът не успее да се класира за Шампионската лига.

Голмайсторът на лондончани обаче няма да вземе решение за бъдещето си преди Европейското първенство през лятото.

10 снимки

Кейн няма спечелен нито един клубен трофей от дебюта за Тотнъм през 2011 година. Лондончани за последен път вдигнаха купа през 2008 година, когато спечелиха Купата на лигата. В неделя пък дойде и поредното разочарование, след като те загубиха финала в същия турнир с минималното 0:1 от Манчестър Сити.

„Когато погледна назад в края на кариерата ми, това са неща, които ще останат, но в момента искам да печеля отборни трофеи“, каза Кейн, след като бе отличен за най-добър футболист на сезона във Висшата лига на лондонските награди.

„Колкото и да е приятно, искам да печеля големи отборни награди. Засега не успяваме. Сезонът ни беше разочароващ. Аз съм от Лондон, израснал съм тук и съм свързан с града. Няма нищо по-хубаво от това да играеш за местния си отбор, около хората, с които си израснал. Лондон винаги ще има специално място в сърцето ми“, заяви още капитанът на английския национален отбор.