Арсенал показа характер през този сезон, за да печели мачове в последните моменти, като отборът на Микел Артета отбеляза в края срещу Борнемут, Астън Вила и Манчестър Юнайтед, за да спечели три точки. Пеп Гуардиола вярва, че Манчестър Сити е загубил желанието да възпроизведе тези моменти през този сезон, след като спечели две последователни титли.

"Арсенал има много години без да е спечелил Висшата лига и това му дава малко повече ентусиазъм, за да спечелите мачове през 93, 96, 98 минута. Това е нещо, което "артилеристите" имат, което ние нямаме, защото печелихме една след друга титли, два пъти. Ние все още сме в битката", заяви Гуардиола.

"Все пак Арсенал е фаворит, защото е първи. Обикновено в тази страна, когато спечелиш нещо или много и не започнеш сезона добре или друг отбор е по-добър, ти губиш това постоянство, но все пак сме там. Това е най-добрият трофей и комплимент, който можем да имаме. Не знам какво ще се случи в края на сезона, но все пак те знаят, че искаме да сме там и ще се борим да бъдем там и това е страхотно", добави специалистът.

Гуардиола ще подготви отбора си за следващия мач, който е срещу РБ Лайпциг в Шампионската лига във вторник, докато Арсенал ще се изправи срещу Спортинг в мач реванш от Лига Европа в четвъртък.