Кевин де Бройне е двукратен играч на годината във Висшата лига и четирикратен носител на титлата, но се смята, че 31-годишният играч е поставил високи стандарти, които не успява да достигне през 2022-23. Полузащитникът все още може да се похвали с повече асистенции в английския първенство този сезон (13) от всеки друг играч, като същевременно направи три мача в Шампионската лига, но Пеп Гуардиола иска отново да види класен играч в центъра на терена, който върши добре "простите неща".

"Беше труден сезон за всички нас, включително и за мен, поради Световното първенство и много неща. Няма да откривам колко добър е Кевин. Това, което бих искал, говорих много пъти с него, е да се придържа към лесните принципи и да го прави добре", сподели Гуардиола.

"Той има невероятната способност да прави асистенции, да вкарва голове и да вижда пасове като никой друг. Но винаги съм вярвал, че те ще се увеличат и ще станат по-добри, когато се направят простите неща: като да не губиш топката, мобилността, невероятната способност да бъдеш активен в движението. Простите неща - прави го отново все по-добре и по-добре. Когато това се случи, останалото ще дойде", добави специалистът.

Де Бройне ще се надява да играе важна роля за Сити във вторник, когато гражданите "приемат РБ Лайпциг във втория мач от 1/8-финалите на Шампионската лига, който в момента е при резултат 1:1.