Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола намекна след загубата от Ливърпул, че отборът му няма да се бори за титлата във Висшата лига през този сезон. Испанският специалист заяви, че целта е класиране в топ 4 и място в Шампионската лига през идната кампания.

След поражението с 0:1 на „Анфийлд“ гражданите се намират на 10 точки зад лидера Челси точно при преполовяването на първенството. Според Гуардиола битката за челните четири позиции също няма да бъде лесна, тъй като общо 6 тима ще се стремят да попаднат сред тях.

„Да спечелиш 13 мача поред (визира Челси – б.р.) не е лесно, но сега започва втората половина от сезона. Ние изпитваме само респект към останалите клубове“, коментира Гуардиола.

„Когато изоставаш на 10 точки от първата позиция, трябва да мислиш само за следващия мач. Той ще бъде още вдругиден (на 2 януари – б.р.), а резултатът срещу Ливърпул е такъв, какъвто е. Има много неща, за които да се борим – Висшата лига, Шампионската лига, ФА Къп.“

„Трябва да се събудим, защото идва още един мач и трябва да бъдем фокусирани, да работим. Не може да мислим за тази загуба. Трябва да я забравим приказките за постигането на големите неща. Започва втората половина от сезона и трябва да мислим само за нея. Няма да говорим за целите ни във Висшата лига. Сега имаме мач с Бърнли и ще видим какво ще се случи“, допълни Пеп.