Битката за титлата в Премиършип е толкова напрегната, че оказва влияние дори върху може би най-добрия треньор в днешни дни Хосеп Гуардиола. Мениджърът на Манчестър Сити е бил крайно изнервен в мача с Бърнли вчера, който тимът му измъкна едва-едва с 1:0.

Фрустрацията му е била толкова явна, че дори направила впечатление на колегата му от другата страна на барикадата Шон Дайш. Испанецът бил в лека паника, като в последните минути карал многомилионните си звезди да бавят времето срещу слабака във Висшата лига. 

"По едно време чух Пеп да крещи на играчите си: "Пратете топката на корнера и я пазете!". И това срещу отбор като нашия! Но понякога дори на най-големите им се налага да играят по този начин и този мач беше такъв. За мен беше един вид похвала, че мениджър като Гуардиола крещи на играчите си да водят топката в ъгъла и да изглежда леко паникьосан", заяви Дайш. 

Самият испанец призна, че в края на мача е треперил. Буквално. Той пусна четирима централни защитници в последните минути, за да опази аванса си от 1:0, като разкри, че ако е имал повече налични, е щял да използва и тях. 

"Треперех в последните минути. Нямахме повече централни защитници и това ме притесняваше. Донякъде роля за всичко изигра и теренът на "Търф Моор", защото беше твърде сух. Но това е нещо съвсем нормално. Когато съперниците ни гостуват, ние правим настилката на "Етихад" такава, каквато ни хареса."

"Точно затова обожавам Висшата лига, тук можеш да си на всякакви условия. Точно затова този шампионат е най-ценният, най-сладкият за спечелване", сподели Гуардиола след края на двубоя. Благодарение на минималния успех "гражданите" запазиха аванса си от една точка на върха пред Ливърпул два кръга преди края на шампионата.