За втори пореден мач във Висшата лига, централният защитник на Ливърпул – Деян Ловрен, няма да бъде на разположение за лидера в Англия. Ловрен бе изваден през първото полувреме срещу Борнемут, след като получи схващане, а възстановяването му бе добро, за да се появи от първата минута през седмицата срещу Ред Бул Залцбург.

Проблемът за хърватина в тази среща бе, че през втората част получи мускулно разстежение, което бе потвърдено от мениджъра Юрген Клоп. Германецът довери, че Ловрен няма как да вземе участие в предстоящия сблъсък с Уотфорд, след като травмата е „по-сериозна от предния път”.

„Няма да играе. Със сигурност ще се завърне преди да ми свърши контракта, но този път има мускулна травма и няма да играе”, констатира Клоп пред журналисти на пресконференция.

„Доста по-сериозна е от предния път и имаме проблеми, тъй като нямаме голям диапазон от време. Притеснява ме, но не за пръв път попадаме в подобна ситуация. В един мач през миналата година Фабиньо игра на тази позиция, но сега и той е аут, което не е яко”, продължи 52-годишният специалист.

„Трябва да бъдем изобретателни. Имаме юноши като Ки-Яна Хувър и Сеп ван ден Берг. Разполагаме със „защитно-мислещи” полузащитници и можем да използваме различни системи. Имам доста идеи, но надеждите ми са да не ги използвам”.

Тази новина прави така, че само Върджил ван Дайк и Джо Гомес са единствените здрави централни защитници в период, в който Ливърпул ще трябва да изиграе седем мача в 19 дни, докато Жоел Матип е аут от терените поне до Нова година, както и Фабиньо.