Фулъм победи Брайтън с 1:0 като гост в мач от 24-ия кръг на Висшата лига. Единственото попадение падна в 88-ата минута на срещата. 


Gulliver/GettyImages
30 снимки

Чайките“ владееха повече топката и отправиха седем удара към вратата на Лено. При най-добрата ситуация стражът на гостите се намеси добре, за да улови топката пред крака на Фъргюсън. Лондончани не направиха нищо в офанзивен план и не отправиха нито един изстрел.

През второто полувреме Брайтън продължи да доминира. В 54-тата минута домакините поискаха дузпа за нарушение на Робинсън срещу Велтман. Сигнал не последва, а и ВАР не се намеси. В 57-ата Марч прати топката във вратата на гостите, но попадението бе отменено правилно заради засада. Минута след това Лено се намеси много добре, за да спаси удар на Макалистър.

В 61-вата минута домакините имаха нови претенции за дузпа, които не бяха уважение, а в 77-ата второ тяхно попадение, реализирано от Буоананоте, бе отменено заради засада на Ундав.

Така се стигна до 88-ата минута, когато напълно против логиката Фулъм стигна до победата. Винисиус спечели една топка в центъра и изведе Соломон, който стреля в далечния ъгъл.

В добавеното време Макалистър пропусна още възможност.

В друг мач от този кръг, Брентфорд и Кристъл Палас не се победиха. Двата тима завършиха при резултат 1:1.

Палас поведе с гол на Ееричи Езе в 69-ата минута. Виталий Янелт пък донесе точката на "пчеличките" с гол в 96-ата минута на двубоя.