Хаким Зиеш разкри, че преминаването му в Челси е сбъдната мечта и че винаги е имал амбиции да играе във Висшата лига.

В събота мароканският национал започна тренировки с новия си клуб за първи път след идването си за 33.3 милиона паунда от Аякс през февруари. Зиеш посети „Стамфорд Бридж“ и изгледа от трибуните успеха на „сините“ над Норич с 1:0 във вторник вечер, като впоследствие заяви, че винаги е искал да бъде част от голям клуб в Англия. 27-годишният футболист сподели, че винаги се е възхищавал на бившите легенди на клуба Джон Тери, Дидие Дрогба и новия му мениджър Франк Лампард.

„Когато си млад, винаги искаш да играеш за голям клуб, във Висшата лига, разбира се. Когато бях млад, играчите, които играеха тук, винаги клубът е бил голям, така че съм много щастлив и това означава много за мен. Играех в школата на Хееренвеен, а тук бяха Дрогба, Лампард, Тери, всички тези големи имена. Винаги стискахме палци за Челси, и когато ме погледнете сега, ако може да си част от този клуб, това означава много“, започна той в интервю за клубния сайт.

Зиеш се изправи срещу Челси на 2 пъти по време на сезона с екипа на Аякс, включително при равенството 4:4 на „Стамфорд Бридж“, в което той се разписа. Бившият офанзивен футболист на амстердамци заяви, че атакуващият стил на Лампард е изиграл голяма роля в избора му.

„Това беше важно за решението ми. Харесва ми стилът на игра, който той използва в момента. Атакуващият стил на игра изигра голяма роля в решението ми да премина в Челси. Равенството 4:4 беше лудо. Ако сте неутрален привърженик, двубоят е бил фантастичен за вас. За нас нещата стояха по различен начин, тъй като водехме с 4:1, но срещата беше луда. Мисля, че неутралните фенове, това е причината поради която те обичат футбола, заради моменти и мачове като онзи“, добави Зиеш.

Въпреки че той е регистриран като играч Челси, той не може да играе за лондончани до началото на сезон 2020/21. Мароканецът започна ефективно предсезонна подготовка, като последният му състезателен двубой дойде през март след преждевременното прекратяване на сезона в Ередизиви.