Франсеск Фабрегас заяви, че Челси е загубил дербито от Манчестър Сити, защото футболистите са били изключително изморени от дългия път и трите мача, които трябваше да изиграят в рамките на седем дни.

Още преди срещата мениджърът на Челси Антонио Конте сподели своето възмущение, че мачът не бе насрочен за неделя, а се игра в събота на „Стамфорд Бридж“.

Манчестър Сити имаше 24 часа повече за подоготовка, а освен това Челси имаше дълго пътуване от Мадрид до Лондон.

„Ние знаехме, че седмицата ще бъде трудна, защото тя започна с гостуване до Стоук, а след това пътувахме и до Мадрид. Ние на практика имахме само един ден, за да се подготовим за мача срещу Манчестър Сити“, коментира Фабрегас.

„Ние се изправихме срещу един много добре подготвен отбор. Те имаха два домакински мача и освен това един допълнителен ден почивка. Ние нямаме оправдание за загубата. Ние дадохме всичко от себе си, но Манчестър Сити е много силен отбор“, добави халфът.

Азар: Не обичам да се връщам в защита, но Конте ме принуждава

„Не трябва да забравяме, че по същото време през миналата година изоставахме на осем точки от Манчестър Сити. Разликата от шест точки в момента не означава нищо. Това е същият Челси от миналия сезон, но се изправихме срещу един много по-добър Манчестър Сити, който си бе отпочинал. Нищо повече“, каза още Франсеск Фабрегас. 

Как "машината" на Гуардиола прекърши тази на Конте?