Евертън победи Уест Хем с 2:0 в двубой от 9-ия кръг на Премиършип. Головете за успеха реализираха Бернард и Сигурдсон. На два пъти гредите също бяха в помощ на съперника на "карамелите".

Евертън започна доста добре двубоя и още в 8-ата минута "карамелите" можеха да открият резултата. Уолкът стреля, но вратарят се справи със ситуацията. 

Две минути по-късно Том Дейвис стреля опасно, но Хименес се справи и не позволи на топката да влети в мрежата му.

В 17-ата минута на двубоя пас на Уолкът намери добре Бернард, който се справи с част от защитниците на съперника и не остави шансове на вратаря на "чуковете".

Между 23-ата и 26-ата минута домакините пропуснаха на два пъти да реализират втори гол като Ричарлисон и Уолкът отново не намериха целта, като в първата ситуация топката удари гредата.

Гостите организираха отлична атака в 51-ата минута на двубоя, когато Форналс се освободи пространство и стреля, но топката мина встрани от вратата.

В 65-ата минута Тио Уолкът стреля силно от границата на наказателното поле, но топката се отклони от гредата и не влезе в мрежата.

Евертън отново имаше възможност да се разпише в 77-ата минута, след като Иуоби стреля, Хименес се справи със ситуацията и не позволи топката да попадне в мрежата.

За сметка на това Пикфорд спаси опасен удар на Иса Диор в 84-ата минута на мача.

Евертън направи резултата 2:0 в добавеното време на двубоя, след като Гилфи Сигурдсон с отличен далене удар прати топката в сглобката на вратата, за да узакони победата на "карамелите". С тази победа тимът е на 12-ото място с 10 точки, а Уест Хем е на 8-ото с 12 т.