Евертън и Астън Вила не успяха да се победят и завършиха наравно при резултат 0:0 в среща от 21-ия кръг на английската Висша лига. Двата отбора си дадоха здраво битка на „Гудисън Парк“ и имаше ситуации за го и пред двете врати, во в крайна сметка нулите на таблото останаха и след последния съдийски сигнал.

Гостите притиснаха своя съперник и в 18-ата минута успяха да вкарат топката в мрежата на „карамелите“. Алекс Морено стреля от границата на наказателното поле и тя влезе в долния десен ъгъл на вратата. Попадението обаче не бе зачетено, тъй като ВАР прегледът показа, че е имало засада.

В 28-ата минута Леон Бейли стреля опасно, но Джордан Пикфорд успя да спаси и изби в ъглов удар. Евертън отговори с удар на Арнаут Данжума в 36-ата минута, но защитник на Вила го блокира.

Малко преди почивката домакините имаха шанс да отбележат. Доминик Калвърт-Люин бе близо до отбелязването на попадение, но Емилиано Мартинес спаси.

През втората част положенията бяха по-малко. В 62-ата минута Данжума получи страхотен пас и стреля, но изпрати топката в аут.

Снимки: Gulliver/GettyImages
51 снимки

В заключителните минути Астън Вила създаде две поредни добри голови възможности. Първо, в 86-ата минута гостите направиха добра атака отлято и топката стигна до Мати Кеш, който стреля от изгодна позиция, но Виталий Миколенко се хвърли в краката му и го блокира. Последва удар на Джон МакГин, който стигна до отскочилата топка, но и неговият шут бе спасен.

Минута по-късно резервата Йон Дуран засече центриране отдясно, но топката мина покрай вратата.

Евертън също прати топката във вратата в 89-ата минута, но гол нямаше. Тогава Абдулай Дукуре бе изведен зад защитата на Астън Вила и успя да отбележи, но попадението не бе зачетено заради засада.

В даденото от рефера продължение Дуран отново бе близо до гола, но изпрати топката в аут, след като засече с глава центриране отляво на Морено.

В класирането Евертън остава точно над опасната зона, на 17-а позиция, със 17 точки, докато Астън Вила е трети с 43 пункта. За „карамелите“, които нямат успех вече в четири поредни мача от Висшата лига, предстои домакинство на Кристъл Палас в преиграването на двубоя от третия кръг във ФА Къп, а след това гостуват на Фулъм в шампионата. Бирмингамци пък гостуват на Челси в среща от четвъртия кръг на ФА Къп, след което приемат Нюкасъл в първенството.