Евертън ще играе в Премиър лийг и през следващия сезон. Въпреки че в хода на кампанията бяха съпътствани от много проблеми, "карамелите" показаха характер и запазиха мястото си в елита на английския футбол. Това стана факт след драматична победа с 3:2 над Кристъл Палас. Тимът на Франк Лампард губеше с 0:2 на почивката, но успя да направи обрат, който докара до делириум феновете на "Гудисън Парк" и част от тях нахлуха на терена след победния гол на Доминик Калвърт-Люин в 85-ата минута. 

30 снимки

Жан-Филип Матета (21') и Джордан Аю (36') шокираха привържениците на домакините, но те видяха любимците си преобразени през второто полувреме. Майкъл Кийн постави началото на обрата с попадение в 54-ата минута, а в последния четвърт час се разписаха Ричарлисон и Калвърт-Люин. По този начин Евертън събра 39 точки и кръг преди края може да е спокоен за оцеляването си, а последният изпадащ ще е един измежду Бърнли и Лийдс. 

Кристъл Палас беше по-добрият отбор през първата част и максимално се възползва от напрежението в редиците на "карамелите". В 22-ата минута Матета беше оставен непокрит след центриране от фаул и с глава прати топката в мрежата. Малко преди това Ричарлисон уцели греда, а намесата на Джак Бътланд също помогна "орлите" да не получат гол.