Стивън Джерард сложи край на състезателната си кариера, а по всичко изглежда, че легендарният полузащитник веднага ще започне своята нова кариера - като треньор. Той обаче не мисля да се хвърля веднага "в дълбокото" и вместо това най-вероятно ще стартира от най-ниското ниво в любимия си Ливърпул.

Джерард вече отхвърли предложението да бъде играещ мениджър на закъсалия в Лига 1 МК Донс. Още няколко отбора от Премиършип и Чемпиъншип са предложили на Стиви Джи роля като играещ треньор, но и те са били отхвърлени.

В четвъртък пък мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп призна, че Джерард ще получи шанс да работи в клубната академия.

"Когато нещо бъде обявено, тогава ще говорим. Ясно е, че един ден в бъдещето нещо ще бъде обявено, това е сигурно, но дотогава няма какво да кажем."

"Вратата за него винаги е отворена. Ако той иска, вратата е отворена. Ако иска да направя различна кариера в сравнение с предишната си кариера, тогава искаме да му помогнем. Може би има и друго за казване, но може би и това е много!"

Самият Джерард призна, че би искал да бъде мениджър, но в този момент ще се съсредоточи върху дейността си като анализатор по телевизията и в същото време иска да придобие опит в треньорското поприще. Друга опция за Джерард е да се влее в структурите на ФА и да поеме роля в юношеските отбори на Англия.

Още за края на състезателната кариера на Джерард:

Да си припомним: Кариерата на Джерард в снимки
Стивън Джерард.
Футболният свят реагира на оттеглянето на Джерард
Уникалното постижение на Стиви Джи: Голове във всички луди финали