Отборите на Брентфорд и Манчестър Юнайтед сътвориха истинска късна драма с марка „Висша лига“. Двата тима завършиха 1:1 в мача от 30-ия кръг на Премиър лийг, като двете попадения паднаха в добавеното време на двубоя.

Играчите на Ерик Тен Хаг откриха чрез резервата Мейсън Маунт, но малко след това Кристофър Айер върна гола.

След поделените точки Манчестър Юнайтед заема 6-ото място с 48 точки, докато Брентфорд е на 15-о с 27.

Домакините бяха далеч по-активни и точни през целия мач, като дори успяха четири пъти да уцелят гредите на Андре Онана. Резултатът удължава серията без победа на "пчеличките" до седем мача, въпреки че отправиха 31 изстрела срещу гостите.

В 3-ата минута Бруно Фернандеш стреля, но ударът му мина малко встрани от левия стълб.

Домакините бяха много близо до откриващ гол. В 24-ата минута на мача Айвън Тони получи прекрасен извеждащ пас през центъра, стреля от границата на наказателното поле, но топката се отби в гредата.

В 32-ата минута след центриране отляво Занка скочи високо, за да посрещне топката в зоната на точката на дузпата, но ударът му с глава беше избит.

Виктор Линдельоф изчисти топката след чудесна атака на домакините в 42-ата минута, след удар на Расмусен. Секунди след това и Анре Онана трябваше да избива топката след наложения натиск в края на частта.

В 54-ата минута Расмус Хойлунд се възпозлва от грешка в защитата на домакините, отправи удар в  наказателното поле, без дори да вдигне поглед, но Марк Флекен направи блестящо спасяване.

В 56-ата минута Ярмолюк изпрати прецизен пас дълбоко в наказателното поле, но Андре Онана е на мястото си.

Gulliver/GettyImages
20 снимки

Нов много добър шанс за Брентфорд. В 58-ата минута Уиса стреля от воле без колебание близо до точката на дузпата, но успя единствено да разтърси левия стълб.

Антони беше много-много близо, след като получи пас на границата на наказателното поле и стреля, но топката мина на сантиметри встрани от левия стълб в 72-ата минута. В ответната аката на Брентфорд помощник-реферът вдигна флага си за засада, след като Айвън Тони вкара топката в мрежата.

В 79-ата минута поредна греда за Брентфорд, но отново няма гол. Този път Брайън Мбемо я уцели.

В 6-ата минута на добавеното време „червените дяволи“ стигнаха до така желаното попадение. Каземиро успя да пусне хитър пас към Мейсън Маунт, а той стреля точно покрай вратаря Марк Флекен за 1:0.

Само 120 секунди по-късно „пчеличките“ показаха, че нямат намерение да се предават и ще играят мача до края. С 31-ия удар към вратата на Андре Онана Кристофър Айер показа брилянтно хладнокръвие в наказателното поле, изведен от Айвън Тони, за да реализира за крайното 1:1.

Стартови състави:

Брентфорд: Флекен, Занка, Айер, Колинс, Расмусен, Ярмолюк, Йенсен, Янелт, Люис-Потър, Тони, Уиса

Треньор: Томас Франк

Манчестър Юнайтед: Онана, Уан-Бисака, Варан, Линдельоф, Далот, Мактоминей, Мейно, Гарначо, Фернандес, Рашфорд, Хойлунд.

Треньор: Ерик тен Хаг