Мениджърът на Саутхемптън Маурисио Пелегрино обяви, че голямата звезда на тима Върджил ван Дайк е обявил, че не желае да играе повече за „светците“, Холандецът бе отстранен от първия отбор на тима през миналия месец и до днес продължава да тренира индивидуално в базата на клуба.

Пелегрино допълни, че ситуацията с него не е претърпяла сериозни промени и клубът все още не желае да се разделя с него.

Ван Дайк бе цел номер 1 за Ливърпул, но след като „червените“ бяха уличени в неправомерни преговори с него, преустановиха интереса си към него. По-късно обаче, след като стана ясно, че холандецът желае да напусне „Сейнт Мерис“, от „Анфийлд“ обявиха, че ще отправят официална оферта за Ван Дайк, ако от Саутхемптън официално кажат, че централният защитник е за продан.

„Ситуацията е същата. Продължаваме по същия начин. Не мога да кажа много, защото ситуацията е такава - момчето е отстранено от отбора, защото не иска да играе за нас“, коментира Пелегрино.

„Бих искал да го върна и да го убедя, че той е важен футболист за нас и клубът не желае да го продава. Ние искаме най-доброто за всеки, дори и за Върджил, но той не иска да бъде част от нашия отбор“, каза още наставникът на Саутхемптъм.