Саутхемптън много твърдо е решил да продължи да упорства спрямо централния си защитник Върджил ван Дайк, който е изваден от отбора, тъй като желае трансфер. „Светците” са по-решени от всякога да задържат футболиста и ако е нужно, да го „замразят” тотално.

Саутхемптън "забрави" размирника Ван Дайк на Острова

26-годишният играч не отпътува с отбора за подготвителния лагер във Франция, а до момента тренира сам на клубната база. Мениджърът Маурисио Пелегрино обясни, че така е най-добре за колектива, след като Ван Дайк вече не е отдаден на 100 процента.

Онлайн изданието sundayworld.com твърди, позовавайки се на вътрешни източници, че босовете на Саутхемптън винят агентите на Ван Дайк за създалото се напрежение. Те считат, че хората от обкръжението на футболиста го съветват зле и го заблуждават, че трансферът в Ливърпул би могъл да бъде финализиран в най-кратки срокове.

Ливърпул отправя рекордна оферта до Саутхемптън, но само при едно условие

През изминалите 24 часа защитникът е имал среща с шефовете на „светците” и ги е уверил за пореден път, че желае да премине на „Анфийлд”. Саутхемптън е сторил същото в отговор – южняците са били категорични, че продажба през настоящия трансферен прозорец няма да има. Ръководството на „светците” счита, че е длъжно да използва случая, за да направи един вид изявление и може би да сложи край на практиката през последните години водещите играчи да се озовават продадени в Ливърпул.