Челси не се е отказал от идеята да привлече защитника Върджил ван Дайк от Саутхемптън, съобщава „The Times“. „Сините“ се надяват да изпреварят Ливърпул в борбата за подписа на холандския футболист.

Челси изглежда готов да предложи оферта от 50 милиона паунда за 26-годишния футболист. Освен това „сините“ са готови да включат в офертата и един от своите защитници от академията, който да бъде преотстъпен в Саутхемптън през новата кампания.

Мениджърът на Челси Антонио Конте се надява да финализира привличането на Ван Дайк през следващата седмица, преди началото на сезона във Висшата лига.

През последните години Ливърпул привлече доста играчи на "светците", но отношенията между двата клуба се изостриха, след като мърсисайдци се опитаха тайно да се договорят с Ван Дайк. Централният бранител ясно изрази желанието си да напусне "Сейнт Мерис", но ръководството на Саутхемптън категорично не желае да влиза в преговори за него с клуб, който постъпи толкова некоректно по-рано това лято. Саутхемптън продължава да твърди, че 26-годишният холандец не се продава, но според Times може да промени позицията си, ако друг клуб прояви интерес към него. Този клуб може да стане именно шампионът Челси, който ще се опита още в следващите дни да финализира сделката.

Ван Дайк отказа да играе повече за Саутхемптън

Ван Дайк продължава да се готви самостоятелно, а в Челси вярват, че могат да приключат трансфера до няколко дни и холандецът да бъде на линия за мача с Бърнли на 12-и август.