Ръководството на Уест Хем Юнайтед е решило да подкрепи мениджъра Дейвид Мойс и те няма да се поддадат на яростния натиск от страна на феновете той да бъде уволнен. Привържениците на „чуковете“ призоваха Мойс да бъде освободен от поста си, след като клубът беше разгромен от Брайтън с 0:4 през уикенда. Това беше и най-тежкото поражение за лондончани в последните четири години.

The Sun обаче твърди, че председателят Дейвид Съливан и бордът на директорите стоят плътно зад 59-годишния Мойс, въпреки че клубът е със само точка над зоната на изпадащите и изглежда, че ще се бори за своето оцеляване в елита. Уест Хем няма победа в 11 мача като гост във Висшата лига, а през целия сезон има общо едва щест победи в лигата.

Gulliver/GettyImages
30 снимки

Мойс е изправен пред тежки няколко седмици, които могат да бъдат решаващи за бъдещето му, като на „чуковете“ им предстои гостуване на кипърския АЕК Ларнака от 1/8-финалите в Лига на конференциите. След това те приемат Астън Вила в първенството преди важния сблъсък с друг отбор, който се бори за своето оцеляване – Саутхемптън.

Междувременно разлини информации сочат, че скоро може да има промяна по високите етажи в отбора. Твърди се, че чешкият милиардер Даниел Кретински желае да плати 150 милиона паунда за акциите на покойния съсобственик Дейвид Голд и да стане мажоритарен акционер в клуба.