Филипе Коутиньо отбеляза по перфектен начин завръщането си във Висшата лига с Астън Вила през януари, когато се разписа срещу Манчестър Юнайтед.

За всяко ново попълнение в един клуб едва ли има по-хубаво чувство от това да се разпише в дебюта си, така че сега ще си припомним някои от най-значимите голове в дебютни мачове в ерата на ВЛ.

Преди началото на сезон 1994-1995 Тотнъм купи Юрген Клинсман. А той не пропиля много време и анонсира идването и с във Висшата лига, влизайки във фолклора на „шпорите“ с начина на отпразнуване на попадението.

Две години по-късно друг опитен нападател показа себе си на Висшата лига, като вкара в първия ден от сезона. Фабрицио Раванели дойде в Мидълзбро от Ювентус и отпразнува този повод с хеттрик срещу Ливърпул.

А в следващата кампания едно момче на име Оле Гунар Солскяер започна своето пътуване на „Олд Трафорд“ в стил. Бъдещият мениджър на Манчестър Юнайтед вкара само 7 минути след като се появи на терена за първи път.

Не всеки гол обаче може да бъде толкова бляскав. Марио Станич вероятно не попада в тази категория, защото реализира вълнуващо попадение на „Стамфорд Бридж“ за Челси в първия си мач за клуба. А той по-късно добави и още един гол тима на Западен Лондон.

На хартия дербито на Северен Лондон срещу Арсенал не е най-лесния мач за един младеж в Тотнъм. Но младият ляв бранител Дани Роуз се възползва от възможността и реализира един от най-великите си голове.

Бившият талисман на Манчестър Сити Серхио Агуеро направи дебюта си за клуба през 2011 година. И не се забави с началото на тероризирането на противниковите отбрани. Два гола в първата му среща показаха какво ще се случва в бъдеще. Една титла и една „Златна обувка“ се оказа продължението на този ранен блясък в представянето му.

Сезон 2015-2016 ни показа 19-годишният Антони Марсиал да дебютира във ВЛ. На „Олд Трафорд“ той потвърди победата с 3:1 над Ливърпул с гол в първата и с среща с екипа на „червените дяволи“.