Кевин Де Бройне потвърди, че целта пред Манчестър Сити е да продължи да играе по начина, който Хосеп Гуардиола иска от „гражданите”. Шампионите се отдалечиха след първата част от сезона от първата позиция, след като изостават с 11 точки от Ливърпул, който е и с мач по-малко. Белгийският плеймейкър призна, че „гражданите” не мислят за стапяне на разликата.

Представянето на офанзивния футболист бе впечатляващо и критично важно за победите над Арсенал и Лестър, като играчът призна, че единственото, което иска отборът, е да продължи да играе по начина на Пеп.

„Нуждаем се да гледаме само към следващия мач. Загубихме някои точки досега, но смятам, че реакцията на отбора е наистина добра. Начинът, по който играем, трябва да е същия – просто добър футбол. Това е смисълът  на играта”, призна още Кевин де Бройне.

„Работим много и сме отдадени за клуба. Трябва да радваме хората и да опитваме да спечелим всеки един мач до края на сезона, така че накрая ще видим какво ще стане”, коментира още плеймейкърът за Сити.