Племейкърът на Манчестър Сити Кевин де Брюин съвсем скоро подпише официално своя нов договор с клуба. Източници на ESPN твърдят, че срокът на споразумението ще бъде до 2024 година.

Де Брюин разкри какво е бъдещето му

Настоящият контракт на белгийския национал е до юни 2021 година, а „гражданите” решиха да му гласуват доверие с още по-дългосрочна сделка. Ясно е, че тя върви със значително подобряване на финансовите условия. Засега точни цифри не се знаят, като има предположения, че новото седмично възнаграждение ще бъде от порядъка на 260 хиляди паунда.

"Новият Погба" идва твърде скъп дори за Сити

26-годишният Де Брюин се превърна  в ключова фигура за Сити след трансфера си за 54 милиона паунда от Волфсбург през лятото на 2015 година. В момента той е солиден кандидат за приза Играч на годината във Висшата лига, тъй като има основна заслуга за преднината от 12 точки, на която „небесно сините” се наслаждават на върха.

В Англия тръгва брожение: Сити убива Висшата лига!

През миналата седмица Сити поднови договорите на други трима от титулярите си. Това бяха Давид Силва, Николас Отаменди и Фернандиньо. Клубът вече е стартирал преговори за същото нещо и с младия си нападател Габриел Жезус.