Манчестър Сити проявява все по-отчетлив интерес към полузащитника на Лил Бубакари Сумаре, но преговорите не вървят, твърдят на Острова.

Макар че 18-годишният играч има едва 8 мача за „кучетата” през настоящата кампания, качествата му вече са запленили лидера в английската Висша лига. Не е тайна, че във Франция за Сумаре се говори, че ще бъде „новият Пол Погба”.

Ман Сити набеляза едва навършил пълнолетие халф

Според вестник „Сън” миналата седмица Манчестър Сити е изпратил един от своите скаути с едничката цел да наблюдава младока в действие. Младежкият национал на франция до 19 години е продукт на школата на Пари Сен Жермен.

В Англия тръгва брожение: Сити убива Висшата лига!

На този етап „гражданите” искат да бъдат сигурни, че наистина става дума за играч с огромен потенциал. Макар че в идеалния случай те биха желали Сумаре да играе по-редовно, преди да направят своя ход, може би сега ще им се наложи да приемат известен риск и да действат бързо, преди друг сериозен клуб също да се намеси.

Потенциална пречка пред сделката могат да се окажат финансовите претенции на Лил. Твърди се, че френският клуб иска 25 милиона паунда за таланта си, а цифрата изглежда крайно неоправдана.