Давид де Хеа е един от най-добрите вратари в света. През 2011 г. преминава в Манчестър Юнайтед и оттогава има малко повече от 500 мача за „червените дяволи“. По време на престоя си испанецът печели титлата на Англия, ФА Къп, Лига Европа и Купата на лигата. В специално интервю той споделя защо е станал вратар, кои са най-добрите му моменти като футболист и какво още мечтае да постигне.

„Бях в Атлетико Мадрид от съвсем малък, така че беше много трудно за мен да напусна клуба. Бях на 19-20 години, когато получих офертата от Юнайтед. Не ми беше никак лесно в началото, но аз съм човек с корав характер и въпреки че все още бях дете, смятам, че се справих на ниво. Понякога може да бъде много скучно на вратата, докато другите се радват и вкарват голове, но баща ми също беше вратар и ние с него тренирахме заедно, говорихме постоянно за вратарския пост. Може би затова станах вратар“, започна разказа си стражът.

„Дебютирах за Атлетико на 18 години в мач от Шампионската лига срещу Порто. Двубоят беше страхотен, аз изобщо не бях нервен, чувствах се добре. От Испания имам чудесни спомени, феновете ме подкрепяха от първия ден“, продължи Де Хеа.

Срещата му със сър Алекс Фъргюсън е от ключовите в живота му.

„За да отида да играя в Юнайтед, трябваше да напусна дома си, семейството си, приятелите, всичко, но в живота ти се отваря една подобна възможност и ти трябва да я прегърнеш с две ръце. Мога да кажа, че това е най-доброто решение, което съм взимал. Прекарах първи две прекрасни години под ръководството на Алекс Фъргюсън. Той наистина е най-добрият мениджър в историята, стигнахме до трофея във Висшата лига. Той беше като баща на всички. На всички ни беше много трудно, когато той се отказа, много неща се промениха, но постепенно клубът навлиза в правилната посока“, сподели още Давид де Хеа.

„Моята мисия е да помагам на отбора и да давам всичко от себе си. Този сезон се справяме добре, но трябва да останем концентрирани, защото ни остават още много мачове. Чувствам се страхотно тук и мечтая за това да спечелим нещо значимо преди да си тръгна“, каза още вратарят.

Цялото интервю от DIEMA SPORT 2 можете да видите във видеото.