Челси приема Борнемут на "Стамфорд Бридж" в среща от 17-ия кръг на Висшата лига. Двубоят е с начален час 19:30 и може да го наблюдавате на живо по DIEMA SPORT 2, а Gong.bg ще проследи всичко най-интересно за вас около сблъсъка.

Лондончани не се намират в добра форма, след като нямат победа във Висшата лига вече пет поредни мача, отбелязвайки само два гола в тях. Проблемите пред Челси са основно в атака, като тимът на Греъм Потър се затруднява да отбелязва попадения, но срещата с Борнемут е добър шанс за него това да се промени. Армандо Броя и Нголо Канте пропускат мача поради дългосрочни контузии, докато Уесли Фофана и Карни Чукуемека също са с травми и ще са аут за срещата. Кепа Арисабалага, Хаким Зиеш, Матео Ковачич, Бен Чилуел и Рубен Лофтъс-Чийк са под въпрос и за тях ще се реши в последния момент.

Борнемут бе в лоша серия от пет поредни срещи без победа във Висшата лига, преди последния мач, който се изигра в първенството, спечелен от "черешките" с 3:0 срещу Евертън. Тази победа, дошла преди паузата за Световното първенство, изпрати отбора на Гари О`Нийл извън опасната зона. "Черешките" са отборът с най-лоша защита, допускайки цели 32 гола в 15 мача. Срещата пропускат Дейвид Брукс и Нето поради контузии, а Маркъс Тавърниър, Райън Фредерикс и Лойд Кели са под въпрос за сблъсъка с Челси.

Челси е фаворит в двубоя, но Борнемут ще иска да надгради над своето представяне, прибавяйки нови три точки към актива си.