Челси постигна трудна победа с 3:2 над Лийдс в мач от четвъртфиналите на ФА Къп. За гостите не игра българския национал Илия Груев, който получи почивка от своя мениджър Даниел Фарке. Йоркшърци поведоха още в 7-ата минута, след като Матео Джоузеф се възползва от грешка в защитата на "сините". До края на първата част Николас Джаксън (16) и Михайло Мудрик (36) направиха пълен обрат за лондончани. Малко преди да измине час игра Джоузеф вкара втория си гол в мача. Крайният резултат оформи Конър Галахър в 90-ата минута. 

В следващия кръг на турнира Челси приема Лестър. 

Gulliver/GettyImages
33 снимки

Първата добра възможност за гол беше на сметката на гостите. В 7-ата минута Алфи Гилкрист и Роберт Санчес не се разбраха, а Даниел Джеймс се опита да прехвърли испанския вратар. При изпълнение на аута Санчес подаде към Аксел Дизази. Френският защитник опита да намери Мойсес Кайседо, но му подаде много лошо, което помогна на Джейдън Антъни да отнеме топката в наказателното поле и да подаде към Матео Джоузеф, а младият нападател се разписа за 0:1. 

"Сините" бързо успяха да възстановят равенството. Нони Мадуеке получи пред наказателното поле и подаде към Кайседо, а той изведе Николас Джаксън в наказателното поле. Сенегалецът със силен удар в далечния ъгъл не остави шансове на Мелие - 1:1. 

В 28-ата минута Михайло Мудрик получи пред наказателното поле, навлезе в него, финтира Итъм Ампаду и от малък ъгъл нанесе удар, който Мелие спаси. Пет минути след това Нони Мадуеке се пребори за топката, но отправи удар от малък ъгъл, който не намери целта. 

Натискът на Челси даде резултат в 36-ата минута и обратът беше факт. Михайло Мудрик беше намерен на точката за изпълнение на дузпа от Рахийм Стърлинг. Украйнецът изпревари двамата централни защитници и прати топката в далечния ъгъл за 2:1. 

В 43-ата минута Джейдън Антъни проби отляво, справи се с Мало Густо и нанесе опасен удар, с който Роберт Санчес се справи. 

Втората част започна с по-активни действия на Челси, но след това домакините отстъпиха инициативата на своя съперник. В 59-ата минута обаче Лийдс стигна до изравнителен гол. Джейдън Антъни получи отляво от Итън Ампаду. Фланговият нападател центрира към далечната греда, където Матео Джоузеф беше оставен непокрит и с глав авкара за 2:2. 

В 62-ата минута Мудрик загуби топката от Джоузеф в средата на терена. Нападателят изведе Джоел Пиру отдясно, а нидерландецът отправи удар, който беше блокиран от защитник. Десет минути след това пред Джоузеф се откри възможност за хеттрик. Нападателят обаче не успя да се възползва от грешка на Трево Чалоба и не нанесе хубав удар с глава. 

Лийдс продължи да създава по-добрите положения и в 74-ата минута Санчес се справи с удар на Антъни от около 15 метра. В 82-ата минута индивидуална акция на Антъни завърши с шут над вратата. 

Челси си върна водачеството в последната минута от редовното време. Енцо Фернандес напредна отляво, навлезе към центъра на терена и подаде към Конър Галахър. Резервата на "сините" се обърна, елиминира защитник и с удар, който рикошира в Купър вкара за 3:2. 


Челси - Лийдс 3:2

0:1 Матео Джоузеф (7)

1:1 Николас Джаксън (15)

2:1 Михайло Мудрик (36)

2:2 Матео Джоузеф (59)

3:2 Конър Галахър (90)

Челси: Санчес, Густо, Дизази, Чалоба, Гилкрист, Кайседо, Фернандес, Мудрик, Мадуеке, Стърлинг, Джаксън

Лийдс: Мелие, Ампаду, Антъни, Купър, Фирпо, Грей, Джеймс, Джоузеф, Робъртс, Родън, Пиро