Челси спечели с лекота с 2:0 домакинството си на Евертън от третия кръг на Висшата лига, който се игра на „Стамфорд Бридж“. Головете за лондончани реализираха още през първото полувреме Франсеск Фабрегас и Алваро Мората. Челси нанесе първо поражение на водения от Роналд Куман отбор от началото на сезона. Това бе втора поредна победа за тима на Антонио Конте, който започна кампанията с поражение от Бърнли.

Домакините имаха надмощие от самото начало на срещата. В 10-та минута Алваро Мората подаде към Педро Родригес, който стреля със задна ножица, но изпрати топката над напречната греда.

Две минути по-късно пред Уилиан се откри много добра възможност. Бразилецът стреля, топката рикошира във футболист на Евертън и прелетя над напречната греда.

Давид Луис отправи опасен удар в 13-та минута, но Джордан Пикфорд спаси без особени затруднения.

Педро Родригес тества реакцията на Пикфорд в 14-та минута, но вратарят внимаваше и спаси.

Челси поведе в 27-та минута. Уилиан подаде към Фабрегас, който след това продължи към Мората. Нападателят не успя веднага с първия пас да върне към Фабрегас, но след това с глава успя да продължи към него него. Сеск след това с прецизен удар вкара топката във вратата на Джордан Пикфорд.

Гилфи Сигурдсон отправи далечен удар в 33-та минута, но той бе неточен и топката излезе в аут.

Челси удвои своята преднина в 40-та минута, когато Сесар Аспиликуета центрира в наказателното поле на „карамелите“, където Алваро Мората бе оставен непокрит и с глава изпрати топката във вратата на Джордан Пикфорд, който закъсня с намесата си.

Челси започна много активно и второто полувреме. В 48-та минута пред Педро Родригес се откри отлична възможност и той стреля от средна дистанция, но встрани от десния стълб на вратата на Пикфорд.

Евертън изпусна най-доброто си положение в мача в 50-та минута, когато Уейн Рууни пусна отличен извеждащ пас към Сандро Рамирес в наказателното поле на Челси. Испанецът обаче нанесе слаб удар, който бе спрян от Антонио Рюдигер.

Педро Родригес отправи нов опасен удар в 59-та минута, но встрани от левия стълб на вратата на Пикфорд.

Челси продължи да доминира и в 60-та минута Виктор Моузес нахлу в наказателното поле, след което стреля, но право в ръцете на Пикфорд.

Ашли Уилямс можеше да изненада Тибо Куртоа в 81-та минута, но след удара му топката премина над напречната греда и излезе в аут.

Идриса Гей отправи далечен удар в 87-та минута, но Тибо Куртоа успя да се намеси решаващо и да избие топката в корнер.

Челси бе близо до това да вкара трети гол в 90-та минута, когато Уилиан стреля опасно, но Пикфорд спаси.

Челси събра актив от 6 точки, докато Евертън остава с 4.